Eksport

SAF-T

BAS21 tilbyr eksport av regnskap i SAF-T-formatet. Dette formatet er påkrevd av skattetaten fra 2020. SAF-T eksportmodul finner du ved i «Regnskap -> Eksport»-menyen. Se Fig. 26.

_images/saf_t_meny.png

Fig. 26 Meny SAF-T eksport

Du må velge fra- og til periode. Her må du velge det skattetaten er ute etter. Det kan være et helt år eller en f.eks en mva-termin. Du velger også hvilken mappe filen skal legge seg i. BAS21 gir filen navn etter gjeldende standarder. Du har også noen valg om selve xml-filen. Den kan produseres i lesbar form og den kan komprimeres med zip. Skatteetaten ser helst at den komprimeres, spesielt hvis regnskapet er stort.

En annen ting du må passe på er mapping til standard-kontoer. SAF-T definerer en rekke standard kontonummer. BAS21 forholder seg stort sett til disse, men det er noen avvik. Dette gjelder osgså dersom du selv har opprettet egne kontoer. BAS21 foreslår en mapping til SAF-T standardkontoer basert på kontonummeret. Dette kan du selv endre i fanen «Mapping til SAF-T standardkontoer». Mappingen blir husket til neste gang du kjører eksport, men nye konti kan ha kommet til. Du bør derfor ta en titt på dette når du eksporterer. Se Fig. 27 for skjermbilde.

_images/saf_t.png

Fig. 27 SAF-T eksport

B21-eksport

B21-filen er BAS21 sitt eget eksport- og importformat. Den tar med seg det komplette regnskapet og alt oppsett. Dette er perfekt for backup eller flytting/overlevering av regnskap til en annen BAS21.

Du kan eksportere et regnskap til en b21-fil ved å gå inn i aktuelt regnskap og velge «Regnskap -> Eksporter -> Eksporter b21-fil». Du velger så et sted å lagre filen og trykker Eksporter. BAS21 produserer da en b21-fil som inneholder det komplette regnskapet for aktuell selskapsprofil.

Denne filen kan så importeres til BAS21. Se Importere selskapsprofil for informasjon om dette.